5,5 büyüklüğünde deprem! 3 ilde hissedildi...

Denizli Acıpayam merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Denizli ve Antalya'da da hissedildi. Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, depremde can kaybı ve yaralı olmadığını belirtti.

Gündem Yayın: 20 Mart 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2019 11:36:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1292 okunma
Google News

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu.

Deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi.

Depremin adından bölgede 09.38'de 4,8, 09.41'de  4,5, 09,52'de de 4,2  büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Bölgede 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı sarsıntı meydana geldi.

Bölgedeki fay hattının devam eden hareketliliği takip ediliyor. Acıpayam ve çevre yerleşim birimlerinde ekipler hasar tespit çalışması yapıyor.

ÖNCESİNDE 18 SARSINTI

AFAD verilerine göre, Acıpayam'da sabah 04.02'den itibaren en büyüğü 3,7 olan 18 sarsıntı kaydedilmişti.

Depremin ardından Acıpayam ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.



"CAN KAYBI VE YARALI YOK"

NTV'ye konuşan Acıpayam Belediye Başkanı  Hulusi Şevkan, "Can kaybı ve yaralımız yok. Bir köyle ahşap bazı evlerin hasar gördüğü belirtiliyor. Binaların özellikle çatı katlarında çatlamaların olduğu bacaların sarsıntıyla düşmesinden korkuyoruz. Onun tedbirini alıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. "Şu anda bize yansıyan hayati anlamda bir olumsuzluk ve sıkıntı yok" diyen Zolan, "Birkaç evle ilgili hususlar var, ekiplerimiz ilgileniyor" dedi.

BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM RİSKİ VAR MI? PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ ANLATTI

Devam eden artçı sarsıntıların vatandaşları tedirgin ettiğini belirten Zolan, "Vatandaşlarımız heyecan anlamında üst seviyede. Deprem çok zor ve önlemi de mümkün değil. Bununla ilgili tedbirler alınıyor. Artçılar gelmesi sebebiyle ilk yapılan iş dışarı çıkmak oluyor. Esas sarsıntı olmuş gibi" ifadelerini kullandı.

Zolan, depremin merkez üssü olan bölgelerde bazı hasarlar olduğunu bir ev ile ilgili de yangın ihbarı aldıklarını dile getirdi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür" dedi.

"120 HANENİN 15'İ YIKILDI"

Acıpayam'da 151 haneli Yeniköy'ün Muhtarı Mehmet Biçer, girilemeyecek halde olan 6 ev bulunduğunu açıkladı.

Uçarı Mahallesi Muhtarı Serkan Aydın, 120 hanenin 15'inin yıkıldığını, can kaybı olmadığını duyurdu.

Yeşildere Muhtarı Selçuk Selçuk, 24 evde hasar meydana geldiğini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.