5 yaşındaki Havva Tekgöz 18 saat sonra kurtarıldı

Kartal'da çöken binada enkaz altında kalan 5 yaşındaki Havva Tekgöz, 18 saat sonra kurtarıldı.

Gündem Yayın: 07 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.02.2019 12:18:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1872 okunma
Google News

Kartal'da çöken binada enkaz altında kalan 5 yaşındaki Havva Tekgöz, 18 saat sonra kurtarıldı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, AFAD ekiplerinin Kartal'da çöken binanın enkazı altında iletişim kurduğunu belirttiği 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz, enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Ali Yerlikaya, gece 02.00'da yapılan açıklamadan sonra maalesef arama kurtarma faaliyetinde bir cana ulaşamadıklarını belirterek, "Şimdi size sevindirici bir haber vereyim. Az süre önce Havva isimli bir kızımızla AFAD kurtarma ekiplerimiz konuştular, şu anda konuşuyorlar. İnşallah sizlerin duası, onların gayretleriyle tıpkı dünkü Mahmut Tayyip Alemdar gibi ona da kavuşacağız. Gayretimiz, temennimiz bu." dedi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun koordinesinde arama ve kurtarma ekiplerinin büyük bir uyum ve azim içerisinde gayret gösterdiğini ifade eden Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devamlı suretle hem bize desteklerini hem de burayı takiplerini her fırsatta bizler üzerinden eksik etmiyor." şeklinde konuştu.

Yerlikaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saat 05.30'a kadar kendileriyle beraber olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yanlarında bulunduğunu dile getirerek, yine TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın da olay yerine gelip çalışmalar hakkında bilgi aldığını vurguladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın da olay yerinde bulunduğunu belirten Yerlikaya, "Herkesin kalbi, herkesin duası burada. Başta İstanbul'umuza olmak üzere tüm ülkemize güzel haberler vermek için arama, kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.