45 yaş üzerinin dijital alışkanlıkları değişti

Bugünün genç ve orta yaşlı hedef kitlesinin bir süre sonra yaşlı tüketiciye dönüşeceğini hesaba katan e-ticaret platformları, yatırımlarını bu yönde yapmaya ve web sitelerini yaşlı insanların kullanımına uygun bir yapıya dönüştürmeye çabalıyor.

Yayın: 09 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 09.08.2021 16:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
831 okunma
Google News

45 yaş ve üzeri kitlenin teknoloji ve e-ticaret kullanımı oranında artış olduğunu söyleyen e-ticaret platformu İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 2021 yılının ilk 6 ayını değerlendirdi.

45 yaş ve üzeri kullanıcı kitlesinin toplam kullanıcı kitlesi içindeki oranı yüzde 8’den fazla olduğuna dikkati çeken Erzen, "Bu oran, 2020 yılının ilk 6 ayında yüzde 4 seviyesindeydi. 45 yaş ve üzeri kitlenin 30’u kadın kullanıcıydı. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında 45 yaş ve üzeri kadın kullanıcıların sayısı, 3,1 kat arttı. Aynı dönemde, 45 yaş ve üzeri kullanıcı kitlemizin yüzde 64’ü, mobil cihazlarını kullanarak internet sitemizi ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, 45 yaş ve üzeri kullanıcı kitlemizin mobil cihazlardan internet sitemizi ziyaret etme oranı 3,3 kat arttı" dedi.

Erzen, 2021 yılının ilk 6 ayının, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında büyük bir oranda arttığını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.