4 HDP'li belediye başkanı daha görevden alındı

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ile Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi belediye başkanları, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 4 ilçeye kayyum görevlendirildi.

Gündem Yayın: 13 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 13.11.2019 08:35:58
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
1135 okunma
Google News

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Çevik ve Yenişehir ilçesi Belediye Başkanı Belgin Diken görevden uzaklaştırıldı. Her iki ismin yerine de vekaleten aynı ilçelerin kaymakamları kayyum olarak atandı.

 

Ahmet Çevik, hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan devam eden soruşturmaları nedeniyle görevden alındı.


 

Yerine ise vekaleten Hazro Kaymakamı Ali Öner görevlendirildi.

 

YENİŞEHİR'DE DE KAYMAKAM KAYYUM ATANDI

 

Yine Diyarbakır ili Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken, hakkında '"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın devam eden soruşturma dosyaları nedeniyle görevden uzaklaştırılırken yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.