100 yıllık vefa projesine Bakanlıktan tam destek!

Gündem Yayın: 03 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 03.09.2019 10:22:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1279 okunma
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en son yerel seçimlerde Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde halkla buluşma toplantısı yapmak üzere Bursa'ya gelmişti. Şimdi bugün yine Bursa'da...

 

Sabah saatlerinde Bakanlığın Almira Hotel'de gerçekleştireceği "Düzensiz Göç" toplantısına katılacak olan Bakan Soylu, Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alan Suriyeli sığınmacılar konusunda bilgilendirmelerde bulunacak.

 

"Terörü sonlandıran bakan" olarak halk arasında ayrı bir yere sahip olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu geçen cuma günü 97. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve Sosyolog Mutlu Çınar'la birlikte makamında ziyaret ettik.

 

Ziyaretimizin amacı;

Milli Mücadele'den Cumhuriyet'in ilanına kadar geçen 4 yıl, 5 ay, 14 günlük süreyi içine alan "100 yıllık vefa 100 yıllık farkındalık" projemiz hakkında bilgi vermekti.

 

                   *******                       ********                           *******

 

 

Öncelikle bu proje hakkında kısa bir ayrıntı vereyim.

İçinde bulunduğumuz dönem, 15 Mayıs 1919'da Gazeteci Hasan Tahsin'in İzmir'e çıkarma yapan Yunan askerine ilk kurşunu sıkarak şehit edilmesiyle başlayan milli mücadele ruhunun 100. yılı. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Şehirleri Başkentler, Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar'la birlikte Milli Mücadele'nin Cumuhuriyet'in ilanına taşınmasına kadar geçen süreyi içine alan "100 yıllık vefa 100 yıllık farkındalık" projesini geliştirdik.

 

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkanı ve Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın öncülüğünde yürütülen projenin startını yine Yağcı, 15 Mayıs'ta Hasan Tahsin'in ilk kurşunu sıktığı günün 100. yıl dönümünde TBMM'de yaptığı açıklama ile verdi. 2023'e uzanan süreçte Milli Mücadele'yi Cumhuriyet'e taşıyan öncüleri günümüzün gençlerine hatırlatma, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki bir milletin yurdunu savunma, özgürlük savaşının pek bilinmeyen mihenk taşlarını gün yüzüne çıkarma ve farkındalık yaratma amacını taşıyan vefa üzerine kurgulanan bu projenin ikinci ayağını ise zaferin yıl dönümünde Dumlupınar Şehitliği'nde gerçekleştirdik.

 

BAKAN SOYLU'DAN DA DESTEK

Bu ziyaretlerin ardından soluğu Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun makamında aldık.

 

Yoğun çalışma temposunda bize zaman ayıran Bakan Soylu'ya projemizi aktarırken kendisi hemen "biliyorum" diyerek söze girdi ve:

 

"Evet, TV'den izledim. Dumlupınar'da çok anlamlı bir anma etkinliği düzenlemişsiniz. Şehitlerimizin kabri başında yaptığınız bu öncü çalışmadan etkilendim" dedi.

 

Bunun üzerine söz alan Selim Yağcı, Bakan Soylu'ya "Sayın Bakanım biz de bunun için buradayız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl anma etkinliğinde sizleri de aramızda görmek istiyoruz." diyerek davette bulundu.

 

 O da "Tabii neden olmasın. Eğer bu görevlerde kalırsak Allah nasip ederse gelir ve orada hep birlikte şehitlerimiz için dualarımızı ederiz" cevabını verdi.

 

Ardından Bakan Soylu'ya projemizi anlattık. Böyle bir projenin, kahramanlarımızı, öncülerimizi hatırlama ve hatırlatma anlamında vefa içermesi dolayısıyla hayata geçirilmesinde bakanlık olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.