1 Mayıs'a polis müdahalesi..

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'tan ve Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi. Öte yandan Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları için kortejlerin hazırlıkları sürüyor.

Asayiş Yayın: 01 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 01.05.2019 11:45:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1776 okunma
Google News

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüş ve mitinglerle kutlanıyor. İstanbul’da kutlamaların adresi bu yıl da Bakırköy... Kutlamaların yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise polis bariyerleri konuldu. Valiliğin kutlamalara kapattığı Taksim'de ise çelik bariyerlerle adeta duvar örüldü. En son 1 Mayıs 2012’de miting yapılan Taksim’e çıkan birçok yol ve sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Sabah işe gitmek isteyenler polis engeliyle karşılaştı. Birçok kişi uzun süre polisleri ikna etmeye çalıştı. Bazı kişiler iş yerlerine gidemeyince evinin yolunu tuttu, bazıları ise farklı güzergâhlardan iş yerlerine ulaşmaya çalıştı. Otobüs ve metrobüs olmadığı için mağdur olduklarını belirten çalışanlar, işyerini aradıklarında ise yetkililerin ‘Bir şekilde gelmeniz lazım’ dediklerini aktaran çalışanlar, saatlerce yürüdüklerini söylediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.