SON DAKİKA
Hava Durumu

Uyuşturucu satıcılarına siber takip: 14 ilde eş zamanlı operasyon

Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin desteğiyle yürütülen operasyonlarda, kapalı ve davet usulü sosyal medya grupları üzerinden uyuşturucu ticareti yapan şebekeler çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2026 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2026 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
www.ritimhaber.com
Uyuşturucu satıcılarına siber takip: 14 ilde eş zamanlı operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. İstanbul merkezli olmak üzere 14 ilde bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda toplam 305 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda önemli bulgulara ulaşıldı. Yapılan incelemelerde, anlık mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformları üzerinden uçtan uca şifreli kapalı gruplar kurulduğu, bu gruplar aracılığıyla güvene dayalı kurye sistemiyle ya da bireysel yöntemlerle uyuşturucu madde ticareti yapıldığı tespit edildi.

Söz konusu kapalı gruplara yalnızca özel davet ya da referans yoluyla girilebildiği, gruplarda uyuşturucu kullanımını özendirici içeriklerin paylaşıldığı belirlendi. Şüphelilerin, kimliklerini gizlemek ve polis takibinden kaçmak amacıyla sık sık kullanıcı adlarını değiştirdikleri, gizlilik kurallarına büyük önem verdikleri ve nüfus yoğunluğuna göre gece-gündüz 24 saat esasına dayalı uyuşturucu ticareti yaptıkları ortaya çıktı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, söz konusu grup ve kanallarda yönetici ve moderatör olarak faaliyet gösteren şüpheliler tespit edildi. Şahısların farklı grup ve kanallar üzerinden de aktif şekilde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi.

Bu tespitler doğrultusunda İstanbul merkezli olarak Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş’ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlara ilişkin değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca bir iç güvenlik meselesi olmadığını vurgulayarak, “Uyuşturucuya topyekûn savaş açtık. Bu mücadeleyi sadece ülkemiz için değil, insanlık adına sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılıklarını, emniyet yöneticilerini ve görev alan polisleri tebrik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.