SON DAKİKA
Hava Durumu

Jandarmadan DEAŞ’a yönelik 16 ilde operasyon

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 16 ilde DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 51 şüpheli yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2026 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2026 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
www.ritimhaber.com
Jandarmadan DEAŞ’a yönelik 16 ilde operasyon

Jandarma ekipleri, DEAŞ terör örgütünün faaliyet ve finans yapılanmalarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda 16 ilde operasyon düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 51 şüpheli yakalandı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ VE FİNANSMAN İDDİASI

Bakanlığın açıklamasında, yakalanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütüne üye olduklarının tespit edildiği belirtildi. Şüpheliler arasında terör örgütüyle bağlantılı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla örgüte finansman sağladığı değerlendirilen kişilerin bulunduğu aktarıldı.

Ayrıca bazı şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ propagandası yaptığı yönünde tespitler yapıldığı bildirildi.

Operasyonların, terör örgütünün faaliyetlerinin ve finans yapılanmalarının ortaya çıkarılması ve engellenmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, ülkenin huzur ve güvenliğinin korunmasına yönelik DEAŞ’a karşı operasyonların sürdürüleceğini bildirirken, operasyonlarda görev alan jandarma personeli ile Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.