SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişlerinden Nijeryadaki saldırılara kınama

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
www.ritimhaber.com
Dışişlerinden Nijeryadaki saldırılara kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nijeryanın kuzeybatısındaki Zamfarada düzenlenen saldırılarda 100ü aşkın sivilin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilirken, taziye ve kınama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'nın Zamfara eyaletinde gerçekleştirilen ve 100'ü aşkın sivilin hayatını kaybettiği saldırıları şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Nijerya halkı ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Hatırlanacağı gibii Nijerya yerel basınında cuma günü yer alan haberlerde, Zamfara eyaletinde silahlı çetelerin köylere yaptığı baskınlarda 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

 

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1480052797160701953
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.