Bursa'da 19 Mayıs'ı kutlaması
Bursa Valiliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kutlama töreni gerçekleştirdi.

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bu kapsamda Bursa Valiliği, kutlama törenini Çarşıbaşı Meydanı'nda düzenledi.
Yapılan törene Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Refik Özen, Ayhan Salman, Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Konuşmasında 19 Mayıs’ın Türk milleti için taşıdığı öneme dikkat çeken Aksoy, “106 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadele, milletimizin yeniden dirilişidir. Bu tarih, milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun güçlü bir şekilde ortaya konulduğu, özgürlük ve bağımsızlık yolunda atılan ilk adımdır” dedi.
Gençliğin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Aksoy, “Bugün spordan sanata, bilimden kültüre birçok alanda başarıya ulaşan gençlerimiz, Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz’ sözünün birer temsilcisidir. Sizler, aldığınız terbiye ve kültürle vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Bu ülkenin geleceği size emanet. Biz sizlere inanıyor ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Tören, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerle devam etti.