SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer OSB’de kimyasal kaplama fabrikasında yangın

Minareliçavuş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada gece saatlerinde çıkan yangın, sabaha karşı kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2026 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2026 16:33
Kaynak: İHA
Nilüfer OSB’de kimyasal kaplama fabrikasında yangın

Nilüfer ilçesindeki Minareliçavuş Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve otomotiv sektörüne yönelik metal yüzey işlem proseslerinin yürütüldüğü kimyasal kaplama fabrikasının N15 Sokak üzerinde bulunan bölümünde, saat 01.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın büyük bölümünü sararken, yangının etkisiyle bazı duvarların yıkıldığı öğrenildi.


İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için yoğun önlem alındı. Yangına destek amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler de söndürme çalışmalarına katıldı. Alevlerin yükseldiği yangın sırasında sanayi bölgesini yoğun duman kapladı.
Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmayan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Yangının verdiği hasar sabahın ilk ışıklarıyla havadan görüntülendi. Dron ile kaydedilen görüntülerde, otomotiv sektörüne yönelik metal yüzey işlem proseslerinin yürütüldüğü fabrikanın tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü. Yangında fabrikanın duvarlarının büyük bölümünün yıkıldığı, yapının siyah is ve duman izleriyle kaplandığı dikkat çekti. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları devam ederken, sabah saatlerinde ortaya çıkan tablo hasarın boyutunu gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.