
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarına karıştığı tespit edilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve tutuklu olan Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Turgay Erdem'in de aralarında bulunduğu toplam 59 şüpheli şahıs hakkında Bursa merkezli İstanbul, Balıkesir, Diyarbakır olmak üzere 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Bozbey'in eşi ve kızı da dahil olmak üzere 55 kişi gözaltına alınırken 4 şüpheli şahıs hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in 31 Mart'ta gözaltına alınmasının ardından Bursa'da hareketlilik devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in süreci takip etmek üzere yarın Bursa'ya gelmesi bekleniyor.
Özel’in katılımıyla gerçekleştirilecek olan Demokrasi Mitingi'nin, 3 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde yapılması planlanıyor.